Hlavní zásady zdravé výživy
Hlavní zásadou zdravé výživy je vyváženost, tedy ideální poměr bílkovin, sacharidů a tuků. Jídelníček by měl být zároveň bohatý na vitamíny a minerály. Místo živočišných tuků bychom měli dávat přednost rostlinným olejům a margarínům. Zejména omezení tuků je klíčové, protože vysoký příjem tuků může poškodit naše cévy, prokázaně přispívá ke vzniku rakoviny tlustého střeva a mnoha dalších civilizačních chorob.
Přijďte k nám vyzkoušet tzv. superpotraviny
V jídelníčku je třeba se zaměřit na kvalitní stravu, která je pro náš organismus snadno stravitelná a navíc je obohacena o důležité vitamíny a minerály. Vhodné jsou takzvané superpotraviny , které jsou svým složením a obsahem živin pro naše zdraví skutečným balzámem. Obsahují mnoho vitamínů, minerálních látek, proteinů, enzymy, antioxidanty, vlákninu a zdravé tuky. Tyto potraviny bychom měli zahrnout do našeho každodenního jídelníčku. Patří sem např. řasa chlorela, sinice spirulina, mladý ječmen, aloe vera, konopné semínko, luštěniny, mandle, vlašské ořechy, ovoce a zelenina.